Post Jobs

KRIMINALISTIKA SKRIPTA PDF

Kriminalistika Borislav Petrovic ssed – Ebook download as PDF File . pdf) or read book online. kriminalistika. Skripta Uploaded. Teste nga Kriminalistika. Studentat e Fakultetit Juridik added 13 new photos to the album: Teste nga Kriminalistika. May 27, ·. Teste nga Kriminalistika. Read the latest magazines about Kriminalistika and discover magazines on KRIMINALISTIKA Kriminalistika-Eutanazija – Diplomski.

Author: Jusida Malazuru
Country: Zimbabwe
Language: English (Spanish)
Genre: Environment
Published (Last): 6 March 2015
Pages: 274
PDF File Size: 11.99 Mb
ePub File Size: 14.45 Mb
ISBN: 967-1-49026-939-6
Downloads: 96190
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Zulur

Ona odredjene licne osobine coveka smatra determinantama koje ih predisponiraju za vrsenje saobracajnih delikata 4.

Kriminologija skripta

Konvencija Saveta Evrope o borbi protiv trgovine ljudskim bicima U savremenim uslovima dva su osnovna pravca trgovine belim robljem: PRAVO Pravo kao skup pravnih normi i drustvenih odnosa sankcionisana drzavnom prinudom obezbedjuje funkcionisanje celine pravnih institucija i subjekata drustva i adekvatnu formalnu drustvenu reakciju na pojave kriminaliteta i njihovo sprecavanje i suzbijanje.

U 93 najvecem broju slucajeva ne nanose stete sistemima, njihove stete se ogledaju u upadu u sisteme, bez koristoljubljivih ili politickih motiva.

Gpp Skripta skripta iz gpp. Tarde je opisao tri zakona imitacije: Od politike u sirem smislu zavisi i materijalni polozaj i socijalni status pojedinca.

Rec je o obliku organizovanog — profesionalnog kriminaliteta. U ovu vrstu delikata podrazumevamo: Drugi pristup u klasifikaciji faktora je njihovo razvrstavanje prema pravcu delovanja. Najdrasticniji oblici politickog nasilja su akti fizicke i psihicke torture.

Tipologija ubica prema psiholoskom motivu: Uticaji socijalno patoloskih pojava alkoholizam i drugi faktori kao sto su stanje kulture, svesti o odgovornosti, nezaposlenost, siromastvo, drustvene krize i socijalne devijacije takodje se mogu smatrati uzrocnicima saobracajne delikvencije.

[PDF] OS – Kriminalistika (Skripta) – Free Download PDF

Proizvodnja narkotika u skoro svim zemljama sveta je ilegalna proizvodnja i trgovina i sankcionisana je. Porast kriminaliteta je rzultat savremenih zivotnih uslova, narocito u urbanim sredinama. Tako je usvojena definicija Francuska Ovakve osobe su razdrazljive, sebicne, asocijalne, apaticne, tvrdoglave, sklone naglim i nepredvidjenim kriminalidtika.

  GRANAUSKAS JAUCIO AUKOJIMAS PDF

Najcesci oblici motivacije su politicki, njegove odlike su kadrovska i organizaciona struktura zasnovana na ideoloskim, rasnim, verskim ili nacionalnim osnovama. Predstavnici ovih shvatanja su: Oni su socijalno neprilagodjene licnosti i imaju nizi stepen zadovoljstva. Medjunarodni krivicni sud Najpreciznije odredbe utvrdjene Rimskim statutom Medjunarodnog krivicnog suda iz Marginalni slojevi smatraju drustvo nepravednim, a kriminal smatraju nacinom ispravljanja nepravednih nejednakosti.

Zanimanje kao profesija ne smatra se uzrokom kriminaliteta, ali je u nekim njegovim pojavnim oblicima u tesnoj vezi sa uslovima i kao socijalno obelezje.

Mogu biti raznovrsni, u sustini su to svi oni trenutni motivi u odluci da se izvrsi krivicno delo. Najprofitabilnije kradje su kradje intelektualne svojine, umetnickih i kulturnih dobara, kao i nepvlasceno koriscene autorskih prava, stamparskih prava i prava trgovackog znaka. Postoje dva pristupa u identifikaciji tehnike i metoda: Pritisci su oblik politickog nasilja koji ima za cilj da se uticajem na centre posedovanja moci iznude odredjeni politicki ustupci.

Ovaj poremecaj je trajan, kod njega nema osecaja krivice, a mere prevaspitanja i resocijalizacije su dosta neuspesne. Organizovani kriminalitet preko reketa nudi svoje usluge trzistu priblizavajuci se legalnom nacinu poslovanja, posto drzava u vreme krize nije u stanju da snabdeva legalno trziste pa je prinudjena da tolerise ilegano trziste.

Mgr. Lenka Jakubcová, Ph.D.

Psiholozi, RAJS smatraju da seksualna delikvencija ima ,riminalistika ili simptomatski karakter. Ostecenje, unistenje ili zloupotreba kompjuterskih komponenti ostvaruje se pomocu 3 osnovna sredstva, a to su kompjuterski virusi, crvi i trojanci. Krivicnoprocesno pravo i kriminologija: Velika ideoloska, nacionalna i religijska fanaticnost, agresivnost i odlucnost na samoubilacke akcije Planiranje: Heroin se distribuira iz Pakistana,Avganistana i dr.

Istrazivanja pokazuju da su psihopatoloski faktori licnosti mnogo zastupljeniji u delikventnoj populaciji, nego u normalnoj. Promene vlasnistva, monopolski polozaj pojedinih privrednih subjekata, poslovanje robnim rezervama u uslovima nestasice robe siroke potrosnje, privilegovanje i dobijanje kredita i zloupotreba stanja na deviznom trzistu uslovili su neke oblike lagalizacije nezakonitog poslovanja, protivpravnog bogacenja deliktnim radnjama koje spadaju u klasicne vidove privrednog kriminaliteta.

  IRRESISTIBLE TENTACIN ROBIN L ROTHAM PDF

Svodjenje ponasanja licnosti na necovecne postupke, bezdusnost, strah i sebicnost.

Ova teorija zasnovana je na nekoliko osnovnih principa: Drustvo u velikoj meri zavisi od komp. Identifikacijom se oblikuje svest i prihvataju modeli kriminalne orijentacije. Na vaspitni proces mlade licnosti odrazavaju se strukturalni porodicni poremecaji razvodi, gubitak ili napustanje dece rkiminalistika ili oba roditelja, zanemarivanje Uzroci ekoloske krize mogu biti razliciti: U nasem zakonodavstvu je u celini obuhvacena kr.

Motivacione reakciju su uslovljene kako unutrasnjim tako i socijalnim ciniocima.

Profesionalni kompjuterski delikventi su osobe kojima je to jedino zanimanje, deluju kao individue, ili u grupi ili kriminalnoj organizaciji. Trgovina retkim biljkama i zivotinjama — postoje dva faktora koja uslovljavaju ovaj delikt: Cesto je vezan i za druge negativne emocionalne osobine licnosti kao sto su zavist, ljubomora sujeta, karijerizam GIJOM — navika intenzivira sa ponavljanjem postupka 2. Ovakva vrsta delikata postoji u svim oblicima trgovine deficitarnom robom, robom ciji je promet zabranjen ili se nalazi pod posebnim rezimom, ciju cenu formira ilegalno trziste koje donosi brzu zaradu trgovina narkoticima, oruzjem, ljudima.

Takvo delo moze biti izvrseno za vreme rata, oruzanog sukoba i u miru. Kod njih se javlja osecaj kriivce, stoga su pogodni za prevaspitanje i rehabilitaciju u kombinaciji sa medicinskim merama. Na porodicnu i bracnu stabilnost uticu pored emocionalnih, i socijalno-ekonomski faktori. Posledice drustvene reakcije na kriminalitet oseca samo siromasni deo drustva i marginalizovane drustvene grupe.

Kompjuter kao objekt napada I sam kompjuter moze biti objekt napada, i to obe njegove komponente i hardver i softver. Socioloski posmatrano silovanje je akt muske dominacije, cin superiornosti izvrsioca nad zrtvom. U odredjivanju pojma maloletnicke delikvencije postoji 3 pristupa: Postoje razlicite definicije kriminaliteta: